Alfie Dale s-a nascut cu o malformatie rara, cunosocuta sub numele de Vena lui Galen. Afectiunea se manifesta prin inflamarea creierului si duce la deces. 20 de copii se nasc anual in Marea Britanie cu aceasta afectiune.
      Cu toate ca exista o operatie - foarte complicata - care salveaza copiii nascuti cu teribila malformatie, niciodata nu a fost facuta unui bebelus atat de mic. Mai mult, patru copii, de 36 de saptamani, pe care medicii i-au operat in incercarea disperata de a le salva viata, nu au supravietuit.
Alfie Dale
      “Este un miracol ca Alfie traieste. Nu ne-am facut sperante, dar este un mic luptator. A batut toate prongosticurile”, a spus Alyssa, mama de 30 de ani a lui Alfie, care are un frate geaman, Charlie.
       Doctorii de la University College Hospital din Londra au decis sa ii faca cezariana lui Alyssa, cand era insarcinata in 33 de saptamani, dupa ce au descoperit probleme cu dezvoltarea gemenilor.
       Aflie a fost dus de urgeanta la Spitalul Great Ormond Street, unde medicii au decis sa-l opereze: i-au introdus in creier un cateter, apoi au sigilat artera cu globule de Superglue medical.
       De atunci, Alfie a mai trecut printr-o operatie si se simte bine. Este acasa in Stockton-on Tess, Clevelans, cu familia. “Gemenii se simt grozav, iar Alfie nu mai are nevoie de tratament, din moment ce operatia a fost un success. (…) Pare greu de crezut, dar lipiciul i-a salvat viata fiului meu”, a spus Alyssa.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Abonare newsletter