Un final de vis pentru Romania! Asta se poate spune dupa finala Eurovision de anul acesta. Acum cateva zile cineva spunea ca performanta din 2005 a Luminitei Anghel si Sistem nu poate fi egalata. Si s-a inselat! Iata ca editia de anul acesta aduce Romaniei un merituos loc 3. Nu dupa putina munca, desigur... Se putea si mai mult, dar din nou relatiile geo-politice si-au spus cuvantul. Astfel, inaintea Romaniei s-au clasat: TurciamaNga-We Could Be The Same -- 170 pct si castigatoarea din acest an, Germania: Lena-Satellite -- 246 pct. Ascultand melodia Turciei, gen rock, iti dai seama ca merita mai mult locul 1 decat pozitia secunda pe care s-a clasat. Cat despre melodia Germaniei, este o melodie buna si, chiar daca unii nu sunt de acord, nu a fost cea mai stralucita piesa. Un singur lucru devine suparator la editia de anul acesta: diferenta mare la care s-a castigat trofeul...

      Dar sa revenim la minunatii nostrii concurenti! S-au jucat cu focul, dar au stiut sa nu se arda anul acesta! L-au folosit in avantajul lor si au venit de la Oslo ca niste invingatori. S-a observat clar ca Paula Seling si Ovi, interpretand melodia Playing with fire, au ridicat toata sala in picioare. Si, Doamne ajuta!, anul acesta am avut si noi o coregrafie de exceptie, unde focul a jucat rolul esential. Pianul si vocea lor extraordinare au reinfaptuit performanta Luminitei Anghel si ne-au facut pe noi fericiti! Vecinii nostrii dragi ne-au trimis pentru a N-a oara putine puncte, iar Bulgaria "nothing". Pentru a da o tenta de umor, cred ca ar fi bine sa ne mutam vacantele de la ei in alta tara, ca de exemplu Spania.

      Franta a avut o melodie destul de...energica, care a placut publicului. Piesa lui Jessy Matador-Allez Ola Ole, fara a exagera, va invada plajele din toata Europa. Si Danemarca a parut la inceput sa aiba sanse la trofeu, dar s-a stins spre final sub dominatia Germaniei de 12 puncte. Au avut o melodie lenta, dar cu priza la public. Grecia s-a prezentat in finala cu o melodie dupa specificul culturii lor, in timp ce Belgia a venit cu un tanar destul de talentat, asemanator cu Alexander Rybak, insa cu o singura diferenta: nu avea vioara, ci chitara.
      Momentul comic al show-lui a fost reprezentatia data de un sustinator ce a intrat pe scena in timp ce Spania canta. Din fericire, nu s-a intamplat nimic grav cu cei de pe scena, tanarul doar voia sa de-a un "lap", insa Spania a cerut reinterpretarea melodiei, lucru ce i-a fost acceptat.
      De asemenea, trebuie comentata afirmatia Angliei: "Romania trimite melodii slabe la Eurovision pentru ca nu are bani pentru organizarea concursului". Daca ne uitam bine in clasamentul general, am zice ca nu au stiut cui sa adreseze cuvintele, intrucat Anglia a ocupat ultimul loc in finala de aseara.
      Asadar, in 2011 tarile din toata Europa isi trimit creatiile muzicale in Germania pentru a 56-a editie Eurovision. Sa speram ca vom alege si anul urmator o melodie pe masura si ca Romania va iesi din criza financiara pentru a organiza pentru prima data Eurovision si pentru a arunca o palma grea Angliei. Mai jos aveti primele 3 melodii din clasament. Auditie placuta si toate cele bune! 





1 Comment

  1. Unknown Said,

    Ce frumos este site-ul :-bd . Foarte foloositor , va recomand :d .

    Posted on 30 mai 2010 la 20:50

     

Trimiteți un comentariu

Abonare newsletter